Nordic Steel har signert kontrakt på over 200 millioner kroner med Statsbygg. Det er den største kontrakten noensinne for selskapet på Bryne.
Nordic Steel skal utvikle og bygge strømningssystem til Norsk havteknologisenter, som blir et verdensledende senter for utdanning, forskning og innovasjon innen havnæringene.
– Vi er svært glade for å få kontrakten med Statsbygg, med oppgaver som passer veldig godt for oss. Her får vi brukt avansert kompetanse innen engineering, produksjon og montasje, og ser virkelig frem til å bidra i den grønne omstillingen av havnæringene, sier konsernsjef Børre Lobekk i Nordic Steel.
Havbasseng for fremtidens næringer
Strømningssystemet skal brukes i et stort havbasseng, for testing av bølger, strøm og vind. Til dette trengs avanserte stålkonstruksjoner, som ulike rammer, dekker, søyler og kasser. De skal blant annet dele opp vannstrøm, lede vann, og kontrollere strøm, turbulens og bølger.
Fra engineering til montasje
I prosjektet inngår prosjektering og engineering, med avanserte strømnings- og beregningsmodeller, for å møte krav til alle testene som skal utføres i havbassenget. I tillegg til produksjon av hele systemet, skal også Nordic Steel montere strømningssystemet i Trondheim.
– Vi gleder oss til å komme skikkelig i gang med prosjektet, der Nordic Steel som kompetansesenter, sammen med Statsbygg, NTNU og SINTEF, skal utvikle et anlegg som virkelig får betydning for fremtiden. Jeg er utrolig stolt over å lede dette arbeidet hos oss. Det er dette vi er rigget for, sier Torjus Ulsaker, avdelingsleder Bygg i Nordic Steel.
Kompetansesenteret Nordic Steel
Nordic Steel jobber med kunder i alle bransjer, for å tilby komplette løsninger helt fra idéstadiet til ferdig produkt.
– Vi vokser sammen med kundene våre og har kompetansen som trengs innenfor alle fag til å levere den kvaliteten de trenger. Nå skal vi samarbeide med de fremste aktørene i verden, på å skape verdi til alt fra havvind, til skip og ny energi, sier Børre Lobekk.
Norsk havteknologisenter i Trondheim skal bidra til den grønne omstillingen av havnæringene og sikre Norges posisjon som ledende havnasjon. Her skal de utvikle klimavennlige skip og fornybar energi, og lære mer om bærekraftig matproduksjon fra havet.
Fakta om Norsk havteknologisenter:
Statsbygg er byggherre, NTNU og SINTEF Ocean skal bruke anlegget. Nærings- og fiskeridepartementet er oppdragsgiver
Blir et av verdens mest avanserte anlegg for forskning og utdanning innen havteknologi
Et verdensledende utdannings- og forskningsmiljø fra NTNU og SINTEF skal lede an i grønn omstilling av havnæringene
Blir også tilgjengelig for næringslivet og andre forskningsinstitusjoner
Blir 45.000 kvadratmeter stort og erstatter marinteknisk senter som delvis er revet på Tyholt i dag
Fikk bevilgning i statsbudsjettet for 2022 og byggearbeidet startet høsten 2022
I senteret inngår ulike laboratorier, flere bassenger, kontorer, møterom og studentfasiliteter
Hovedkontor på Bryne, med regionskontor i Oslo og Ålesund
145 ansatte, 6 lærlinger
Komplett leverandør av mekanisk produksjon i alle materialer
Store innen design og engineering til alle bransjer
Avansert platebearbeiding, sertifisert sveis og montasje, både on- og offshore
Leverer til kunder innen fornybar industri, bygg og anlegg, energi og offshore, samferdsel, HVAC, akvakultur, forsvar, romfart og piping
Leverer til de fremste prosjektene i alle bransjer: Nasjonalmuseet i Oslo, Tangenvika jernbanebru (Norges lengste jernbanebru), Salmon Evolution, Doggerbank A, B og C, samt Mjøstårnet (Norges høyeste trebygg), for å nevne noen
Nordic Steel overtar selskapet Acoustics, som er ledende innen lyd i ventilasjonssystem. Det betyr at Acoustics’ produkter, som lydfeller og jethetter, nå eies av Nordic Steel.
Nordic Steel er en viktig utstyrsprodusent til Artec Aqua, for byggingen av Salmon Evolution. Prosjektet er i ferd med å bli verdens største landbaserte oppdrettsanlegg for laks.